nedelja, 12. november 2017

Športnik Se PredstaviJan Škrjanc je zagrizen športnik, triatlonec. V letu 2017 je prestopil v kategorijo mlajših mladincev in takoj opozoril nase. Je aktualni državni prvak v duatlonu in triatlonu v svoji kategoriji ter član mladinske triatlonske reprezentance Slovenije.

Izredno uspešno nastopa v svoji kategoriji, v absolutni kategoriji posameznih tekem se uvršča med prvih 10 in redno premaguje  sotekmovalce iz višje starostne kategorije. 

V letu 2017 je pričel tekmovati na tekmah Evropskega pokala za mladince v sprintu. Tri tekme je zaključil med deset najboljših ter s tem osvojil točke za Evropski pokal. V skupni razvrstitvi za Evropski pokal za mladince v sprintu  je osvoji končno 17. mesto. 

S tem rezultatom je v omenjenem tekmovanju  v sezoni 2017 drugi najbolje uvrščeni Slovenec ter najbolje uvrščeni tekmovalec generacije 2001. Prav tako je z omenjenim rezultatom pridobil status perspektivnega športnika. Uspešno je nastopil tudi na ETU Evropskem prvenstvu za mlajše mladince v Litvi v sredini julija. 

Trenira po vodstvom Klemna Laurenčaka in Grege Zoreta, oba sta izkušena trenerja triatlona.

S triatlonom se je pričel ukvarjati pri šestih letih v triatlonskem klub Trisport Kamnik. Sprva je tekmoval predvsem na domačih tekmovanjih, od 2015 tekmuje tudi v tujini.

0 komentarji:

Objavite komentar